Hispaania valitsus keeldub läbirääkimistest Katalooniaga (40)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia president Carles Puigdemont.
Kataloonia president Carles Puigdemont. Foto: Jordi Bedmar/AP/Scanpix

Hispaania keskvalitsus lükkas eile hilisõhtul tagasi Kataloonia presidendi Carles Puigdemonti üleskutse kõnelusteks kriisi lahendamiseks.

Peaminister Mariano Rajoy ametkonna avalduse kohaselt ei saa olla mingeid läbirääkimisi enne seda, kui Kataloonia ebaseaduslikud iseseisvuspüüdlused hüljatakse.

«Valitsus ei kavatse läbi rääkida mitte mingite ebaseaduslike asjade üle ega alluda väljapressimisele,» kirjutati teadaandes.

Kataloonia president Carles Puigdemont ütles eilses telepöördumises, et Hispaania kuningas ignoreerib tahtlikult miljoneid katalaane, kutsudes neid üles iseseisvusest loobuma. Puigdemonti sõnul oli kuninga kõne äärmiselt pettumustvalmistav.

«Kuningas võttis üle valitsuse seisukohad ja poliitika, mis on Kataloonia osas hukatuslik. Ta ignoreerib tahtlikult miljoneid katalaane ja nende tahet,» sõnas Puigdemont.

Puigdemont mõistis pöördumises ühtlasi hukka keskvalitsuse vägivallakasutamise ja kutsus üles dialoogile.

«Me oleme saanud viimastel tundidel erinevaid pakkumisi ja saame lisa. Olen kindel, et lähipäevadel suudame me oma maad parimast küljest näidata. Täna oleme lähemal oma ajaloolisele eesmärgile, kui eile,» rääkis president.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles