Kataloonia politseiülem jäeti vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia politseijõudude Mossos d'Esquadra ülem Josep Luis Trapero.
Kataloonia politseijõudude Mossos d'Esquadra ülem Josep Luis Trapero. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Mässule õhutamises süüdistatuna eile Madridis kohtu ette astunud Kataloonia politseiülemat ja kahte iseseisvuslaste juhti ei võetud vahi alla, ütles kohtuallikas.

Kahe suurema Kataloonia iseseisvust pooldava kodanikeühenduse juhid Jordi Cuixart ja Jordi Sànchez ning piirkonna politseiülem Josep Lluís Trapero lahkusid kohtust vabade meestena.

Kohtuametnik ütles, et eeluurimiseks neid vahi alla neid ei võetud ja ka mingeid muid ettevaatusabinõusid ei rakendatud.

Mehed toodi kohtu ette seoses 21.-22. septembril Barcelonas toimunud meeleavaldustega, mil politsei arreteeris mitmeid Kataloonia valitsusametnikke ja tegi reide kontoritesse, kus valmistati ette iseseisvusreferendumi korraldamist.

Hispaania võimude sõnul takistasid meeleavaldused politsei tegevust. Meeleavalduste käigus tõkestati korrakaitsjate liikumist ja lõhuti kaks politseisõidukit.

Täna teatas ka Kataloonia valitsuse esindaja, et piirkonna liider Carles Puigdemont, et lükkas edasi oma esinemise regionaalparlamendi istungil, millest mõned ootavad Kataloonia iseseisvumise väljakuulutamist, ütles  reedel.

«Puigdemont esitas taotluse tulla parlamendi ette teisipäeval, et arutada praegust poliitilist olukorda,» ütles esindaja.

Teade tuleb päev pärast seda, kui Hispaania konstitutsioonikohus käskis peatada algselt esmaspäevale kavandatud istungi toimumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles