Kesk-Ameerikat räsiv torm on nõudnud vähemalt 28 inimese elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troopiline torm Nate on lähenemas Mehhiko rannikule.
Troopiline torm Nate on lähenemas Mehhiko rannikule. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS

Kesk-Ameerikat räsiv troopiline torm Nate on nõudnud Costa Ricas, Nicaraguas, El Salvadoris ja Hondurases vähemalt 28 inimese elu, teatasid võimuesindajad.

Veel umbes 30 inimest on kadunud.

Torm võib põhja poole liikudes ning laupäeval Ühendriikide ja Mehhiko rannikule jõudes tugevneda orkaaniks.

Louisiana osariik ja New Orleansi linn valmistuvad nädalavahetusel saabuvaks tormiks, mis võib osutuda juba kolmandaks USA lõunaosa tabavaks orkaaniks vähem kui kahe kuu jooksul.

Costa Rica kuulutas välja eriolukorra, kui mudavoolud sulgesid teid ja jõed tõusid üle kallaste. Koolid, valitsusasutused, pangad ja paljud ärid on suletud. Kõrgeima valmisoleku taseme on välja kuulutanud El Salvador, Guatemala ja Honduras.

Costa Rica ametnike teatel on surma saanud vähemalt kümme inimest, nende seas neli kohalikku ja kaks noort nicaragualasest farmitöötajat. Veel vähemalt 15 inimest on jäänud kadunuks, ütles politsei.

Naaberriigis Nicaraguas on surma saanud 13 ja jäänud kadunuks seitse inimest. Asepresident Rosario Murillo ütles, et vähemalt 800 inimest on evakueeritud, ligi 600 majapidamist on üle ujutatud ning muust maailmast on tulvade tõttu ära lõigatud 14 kogukonda.

Hondurase ametnikud teatasid vähemalt kolmest hukkunust. El Salvadoris jättis tormis elu kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles