Leiti Rootsi ajakirjaniku Kim Walli pea ja jalad (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Wall
Kim Wall Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Taani politsei teatas tänasel pressikonverentsil, et uurijad leidsid eile Kopenhaageni lahest koti, kus olid sees Rootsi ajakirjaniku Kim Walli pea ja jalad. 

Taani politsei sukeldujad leidsid eile Öresundi koti Walli pea ja jalaosadega. Lisaks leiti kott ajakirjaniku riiete ja noaga, teatas Kopenhaageni politsei mõrvarühma juht Jens Møller. «Eile õhtul kinnitasid meie kriminalistid, et tegu on Kim Walli kehaosadega,» lisas Møller.

Kopenhaageni politsei mõrvarühma juht Jens Møller. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/Scanpix
Kopenhaageni politsei mõrvarühma juht Jens Møller. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/Scanpix Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS

Møller lisas, et nii nagu torsoga, oli Walli jalgade ja pea külge kinniatud metallitükke, et need veepinnale ei tõuseks. Koljul puudusid jäljed löögist või märgid muust vigastusest. 

Walli käsi ei leitud.

Mõrvarühma juht: koljul puuduvad jäljed tugevast löögist.

30-aastane Wall jäi Kopenhaageni lahel kadunuks 10. augusti öösel. Viimati nähti teda elusana 46-aastase Taani leiutaja Peter Madseni ehitatud allveelaeval Kopenhaageni lahes. Kümme päeva hiljem leiti Kopenhaageni rannikult pea ja jäsemeteta naisekeha, DNA-analüüsiga selgus, et see oli Wall.

Walli kehalt leiti vähemalt 15 noahaava, kaasa arvatud rinnakorvilt ja suguelunditelt. Süüdistajad usuvad, et need on otseselt seotud tema surmaga.

Leiutaja väidab kindlameelselt, et ei mõrvanud Walli. Enda sõnul navigeeris ta 10. augusti õhtul allveelaeva Kopenhaageni sadamast välja. Seejärel olla ta roninud luugi kaudu värske õhu kätte. Ta hoidis enda kinnitusel ligi 70 kilo kaaluvat luuki üleval, et ka Wall välja pääseks.

Trepp olnud aga libe, Madsen kaotanud tasakaalu ning luugi pide libisenud tal käest. Wall olevat saanud luugilt löögi.

Kopenhaageni lahest leitud Walli torso. Foto: AP/Scanpix
Kopenhaageni lahest leitud Walli torso. Foto: AP/Scanpix Foto: /AP
Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles