USA lõunaosale lähenev Nate paisus teise kategooria orkaaniks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan Nate nõudis Kesk-Ameerikas vähemalt 28 inimese elu.
Orkaan Nate nõudis Kesk-Ameerikas vähemalt 28 inimese elu. Foto: Inti Ocon/AFP/Scanpix

Mehhiko lahega piirnevates USA lõunaosariikides laupäeva hilisõhtul maabuv orkaan Nate paisus teise kategooria orkaaniks, mille vastu rannikualade elanikud juba mitmendat päeva valmistuvad.

President Donald Trump ütles, et föderaalametnikud on tormiks valmis ning kutsus Twitteris Louisiana, Mississippi, Alabama ja Florida osariigi elanikke «kuulama kohalike võimude korraldusi».

Ohvriterohke orkaani Katrina tõttu 2005. aastal rängalt kannatada saanud New Orleansis ja teistes Mehhiko lahe äärsetes USA linnades on antud orkaanihoiatus.

Nate'i kese asus kohaliku aja järgi kell 11 (Eesti aja järgi kella 17 paiku) Mississippi jõe suudmest 290 kilomeetri kaugusel lõunakagus, teatas riiklik orkaanikeskus. Keskuse kohaselt ületab tuule kiirus juba 40 meetrit sekundis.

Saffir-Simpsoni viieastmelisel skaalal teise kategooria orkaaniks paisunud Nate liigub loodesuunal kiirusega 42 kilomeetrit tunnis, lisas keskus.

Kesk-Ameerikas nõudis torm vähemalt 28 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles