Prantsuse džihaadi ema pandi kümneks aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe lipp
ISISe lipp Foto: MORTEZA NIKOUBAZL/SIPA/Scanpix

Mama Džihaadi hüüdnimega prantslanna, kes reisis äärmuslasest poja toetamiseks kolm korda Süüriasse pandi kümneks aastaks vangi vahendab The Local. 

51-aastane Christine Riviere mõisteti süüdi terroriorganisatsiooni kuulumises ja talle määrati džihaadi toetamise eest maksimaalne võimalik vanglakaristus.

Riviere aitas lisaks noortel naistel pojale Tyler Vilusele kaasa leidmise eesmärgil Süüriasse reisida. Vilus läks Süüriasse, et ISISega liituda. Arvatakse, et tal olid head suhted Pariisi terrorirünnaku ühe korraldaja Abdelhamid Abaaoudiga.

Riviere, kellele Prantsuse meedia andis hüüdnimeks Mama Džihaad, käis aastatel 2013-2014 pojal külas kolm korda. Riviere ütles, et käis Süürias, sest kartis, et poeg enam koju Prantsusmaale ei tule.

Vahi alla võeti Mama Džihaad 2014. aastal, kui ta valmistas ette neljandat reisi.

Teda süüdistati poja rahalises abistamises, tema fanaatiliste ideede jagamises ja džihaadipropaganda jagamises sotsiaalmeedias.

Poeg vahistati 2015. aastal Türgis ja anti välja Türgile, kus ta ootab kohtuistungit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles