Komandör: võitlus Raqqa pärast on lähenemas viimasele nädalale (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Demokraatlike Jõudude võitleja Raqqas.
Süüria Demokraatlike Jõudude võitleja Raqqas. Foto: BULENT KILIC/AFP/Scanpix

USA toetatud võitlejad, kes üritavad äärmusrühmitust Islamiriik (ISIS) Süüria Raqqa linnast välja tõrjuda, on lähenemas oma pealetungi viimasele nädalale, ütles nende komandör eile uudisteagentuurile AFP.

Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) on vallutanud pea 90 protsenti ISISe kunagisest kantsist ja lähenevad džihadistide valduses olevale väikesele piirkonnale Raqqa kesklinna lähedal.

2014. aastal ISISe kätte langenud linn Süüria põhjaosas oli kuni USA toetatud pealetungini džihadistide isehakanud kalifaadi de facto pealinn.

«Kurdi ja araabia võitlejatest koosnev SDF läheneb ISISe valduses olevatele linnaosadele kahel rindel põhjast ja idast,» lausus operatsiooni Eufrati Raev juhtiv Rojda Felat.

Süüria Demokraatlikud Jõud on vallutanud pea 90 protsenti kunagisest ISISe kantsist.

«Kui kaks rinnet kokku saavad, võime öelda, et oleme jõudnud Raqqa vabastamise kampaania viimasesse nädalasse,» ütles kurdi rahvusest naiskomandör AFP-le Raqqa lääneosas antud usutluses.

«Kolme-nelja päeva jooksul saame juba langetada otsuse alustada viimast pealetungi,» lisas ta.

Felati sõnul on lahingud rindejoonel endiselt raevukad. Džihadistide käes on veel Raqqa riiklik haigla, lähedalasuv staadion ja seda ümbritsevad elamukvartalid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles