Läti venemeelne erakond katkestas koostööleppe Putini parteiga (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti erakonna Koosmeel juht Nils Ušakovs on ametis ka Riia linnapeana.
Läti erakonna Koosmeel juht Nils Ušakovs on ametis ka Riia linnapeana. Foto: Starkov Vladimir/ITAR-TASS/Scanpix

Läti vasakpoolse Koosmeele erakonna koostööleping Vene presidendi Vladimir Putini Ühtse Venemaaga ei ole enam jõus, ütles parteijuht Nils Ušakovs täna usutluses Läti riigitelevisioonile.

Ušakovs ütles, et Üksmeel ühines 2015. aastal Euroopa Sotsialistliku Parteiga, mis traditsiooniliselt korraldab tsentraliseeritult suhteid kolmandate pooltega ning seetõttu otsustas Koosmeel Ühtset Venemaad teavitada, et nende koostööleping Ühtse Venemaaga on kaotanud kehtivuse.

Ušakovs lisas, et koostööleping oli vaid vahend suhete parandamiseks Venemaaga. «Aja jooksul olukord aga muutus, kui kehtestati Venemaa vastu sanktsioonid, kaotas kokkulepe oma tähenduse,» ütles Ušakovs.

Koostöölepe Koosmeele, kelle eest andis allkirja tollane erakonna fraktsiooni juht Läti seimis Jānis Urbanovičs, ja Ühtse Venemaa vahel allkirjastati 2009. aasta 21. oktoobril Peterburis. 

Eestis on Ühtsel Venemaal koostöölepe Keskerakonnaga.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles