Senaator: Trumpi säutsud võivad viia Kolmanda maailmasõjani (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Bob Corker presidendikampaania ajal.
Donald Trump ja Bob Corker presidendikampaania ajal. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump ja ametist lahkuv senaator Bob Corker laskusid eile sõnasõtta, kui Tennessee osariigi vabariiklane kritiseeris tugevalt riigipea sõnavõtte internetis ja tavaelus.

Corker saatis eelmisel nädalal Trumpi suunas teele teravaid kriitikanooli, nimetades Twitteri postituses Valget Maja täiskasvanutele mõeldud lastehoiuks.

Vabariiklasest senaator lisas, et Trump kohtleb presidendiametit nagu tõsieluseriaali ning seab oma hooletute sõnavõttudega Ühendriigid teele Kolmandasse maailmasõtta.

Väljaande Times sõnul käitub Trump nagu ta juhtiks saadet «Õpipoiss» (Trumpi varasem teleprojekt) ning see on senaatori sõnul äärmiselt murettekitav.

«Ta tekitab mulle muret,» lausus Corker. «Ta peaks valmistama muret kõigile, kes meie riigist hoolivad.»

Timesi teatel on paljud vanemametnikud samuti Trumpi käitumise pärast närvis ning üritavad igapäevaselt hoida presidenti käitumast omaenda parema äranägemise järgi.

«Ma tean tõsikindlalt, et iga päev valitseb Valges Majas olukord, kus nad üritavad teda vaos hoida,» lisas Corker.

Corkeriga tekkinud vastasseis ei ole kaugeltki esimene, millega Valge Maja on pidanud kokku puutuma. Hiljuti ilmnesid kuuldused, et Trump võib kavatseda vallandada välisminister Rex Tillersoni erimeelsuste suhtes riigi juhtimisel.

Trump ja Tillerson on mõlemad kinnitanud, et välisminister ametist lahkuda ei kavatse.

Väidetavalt nimetas Tillerson Trumpi viimase suuresti politiseeritud ja eneseimetlusliku kõne tõttu skautide koosviibimisel idioodiks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles