Kataloonia vasakrahvuslased nõuavad iseseisvusdeklaratsiooni (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteladat ehk iseseisvuslaste lippu kandev naine tänavale visatud hääletussedelite kaskel.
Esteladat ehk iseseisvuslaste lippu kandev naine tänavale visatud hääletussedelite kaskel. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Kataloonia vasakrahvusliku separatistliku erakonna CUP parlamendisaadik ütles täna, et tema erakonna toetajad aktsepteerivad homme toimuvalt parlamendiistungilt vaid Kataloonia iseseisvaks riigiks kuulutamist.

«Minu jaoks on väga selge, et need, keda mina esindan, ei aktsepteeri ühtegi stsenaariumi, mis pole iseseisvumise väljakuulutamine ja Kataloonia Vabariigi loomine,» ütles Benet Salellas usutluses Associated Pressile.

Kataloonia president Carles Puigdemont kavatseb teha homme pöördumise Kataloonia parlamendi istungil, millest mõned loodavad 7,5 miljoni elanikuga Kataloonia iseseisvumise deklaratsiooni. Teised on öelnud, et selline deklaratsioon saab olla vaid sümboolne.

Salellase sõnul saab homme Barcelonas toimuv istung olema suveräänsuse akt, milles poliitiline subjekt nimega Kataloonia otsustab end ise määratleda ja kuulutada end vabariigiks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles