Türgi kohus mõistis Wall Street Journali soomlasest ajakirjaniku vangi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumaja Istanbulis.
Kohtumaja Istanbulis. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

USA päevalehe Wall Street Journali heaks töötanud Soome-Türgi topeltkodakondsusega ajakirjanik Ayla Albayrakile määrati Türgis kahe aasta ja ühe kuu pikkune vanglakaristus, vahendab Iltalehti.

Ayla Albayrak.
Ayla Albayrak. Foto: WSJ

Türgi kohus mõistis Albayraki süüdi terroristliku propaganda tootmises ja kurdi separatistide toetamises tulenevalt tema 2015. aastal kirjutatud artiklist kurdi ja Türgi keskvalitsuse vastasseisust.

Kohtuotsuse väljakuulutamise hetkel oli Albayrak New Yorgis. Ajakirjanik ütles Soome väljaandele, et kohtuotsus ei tulnud talle üllatusena, kuid sellegi poolest oli see šokeeriv.

Soome välisministeerium kommenteeris uudisteagentuurile STT, et nad on olnud kontaktis Albayrakiga ja võtnud ühendust ka vastavate Türgi ametivõimudega.

Ayla Albayrak on töötanud Wall Street Journal Instanbuli toimetuses alates 2010. aastast, kajastades nii Süüria põgenikekriisi kui ka Türgi kurdi poliitikat. 

Soome välisminister Timo Soini ütles STT-le, et ajakirjanike tööd ja eneseväljendusvabadust puudutavad arengud Türgis on murettekitavad ning Albayrakile määratud karistus on üks nende arengute tagajärgedest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles