Hispaania erakonnad asuvad uurima põhiseaduse muutmise võimalusi (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia presidenti Carles Puigdemonti ja Hispaania peaministrit Mariano Rajoyd suudlemas kujutav plakat Madridis meeleavaldusel, kus nõuti, et nad omavahel rääkima hakkaksid.
Kataloonia presidenti Carles Puigdemonti ja Hispaania peaministrit Mariano Rajoyd suudlemas kujutav plakat Madridis meeleavaldusel, kus nõuti, et nad omavahel rääkima hakkaksid. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/SCANPIX

Hispaania valitsus ja suurim opositsioonierakond sotsialistid leppisid kokku, et asuvad Kataloonia kriisi lahendamiseks uurima põhiseaduse muutmise võimalusi, ütles sotsialistide juht täna.

Sotsialistide esimehe Pedro Sáncheze sõnul otsustati peaminister Mariano Rajoyga alustada kuue kuu jooksul kõnelusi põhiseaduse reformimiseks, et muuta Hispaania 17 regiooni, seal hulgas Katalooniat puudutavaid sätteid.

«Kokkulepe, mille ma peaministriga sõlmisin, tähendab, et me avame poliitilise tee, tee põhiseadusereformile,» ütles Sánchez ajakirjanikele ja lisas, et keskendutakse sellele, kuidas Kataloonia jääks Hispaaniasse, mitte kuidas ta lahkuks.

Sánchez ütles, et toetab peaminister Rajoyd selles, et Kataloonia president Carles Puigdemont peab selgelt välja ütlema, kas ta kuulutas eile piirkonna iseseisvaks.

Puigdeont peab tegema puust ja punaseks, millised on tema edasised plaanid, ütles sotsialistide juht.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles