Säutsuvat paavsti jälgib Twitteris 40 miljonit inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: TONY GENTILE/REUTERS/Scanpix

Katoliku kiriku liider paavst Franciscus on Twitteris kogunud 40 miljonit jälgijat, teatas Vatikan täna.

Paavst Franciscus. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/SCANPIX
Paavst Franciscus. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/SCANPIX Foto: ANDREAS SOLARO/AFP

Paavst Franciscuse Twitteris tehtud sõnumid avaldatakse üheksas keeles. Paavst on küllaltki lähedale jõudnud USA president Donald Trumpile, kellel on Twitteris 40,3 miljonit jälgijat. Võrdluseks saab tuua veel näiteks Ühendriikide ekspresident Barack Obama, kellel on 95 miljonit jälgijat ja poplaulja Katy Perry, keda jälgib 104 miljonit inimest.

Kokku hakkas @pontifex kontosid viimase aasta jooksul jälgima üheksa miljonit uut kasutajat.

Franciscus on korduvalt teinud noortele suunatud avaldusi nutitelefonidest loobumiseks ja kõnelenud vahetuma suhtluse poolt.

Argentiinlasest paavsti ladinakeelset Twitteri kontot jälgib iidse keele austajate rõõmuks 843 000 inimest. Kõige enam jälgitakse katoliku kiriku pea hispaaniakeelset kontot, millel on 14,6 miljonit jälgijat.

Paavstil on kombeks Twitterisse iga päev postitada üks mõttetera.  

Veebikeskkonnas Instagram on Franciscusel umbes viis miljonit jälgijat.

Esimene säutsuv paavst oli Benedictus XVI, kes alustas sotsiaalmeediaplatvormi kasutamist 2012. aastal paar kuud enne ameti mahapanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles