Trump: Puerto Rico on ise oma hädades süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

USA president Donald Trump kritiseeris orkaanist laastatud Puerto Ricot ja vihjas, et saareriik on ise oma hädades süüdi.

Eile säutsus Trump, et Washington ei saa jätkata igavesti Puerto Ricole abi saatmist ning saare infrastruktuur oli täielik katastroof juba enne orkaani.

««Puerto Rico elas üle orkaanid, kuid nüüd ripub nende kohal enda põhjustatud majanduskriis,» ütleb Sharyl Atkins. Kuberneri sõnul täielik vastutuse puudumine. Kongress otsustab kui palju kulutada. Me ei saa (kõige keerulistemates oludes) suurepärast tööd teinud FEMA-t [kriisiolukordade agentuur], sõjaväge ja päästetöötajaid P.R.-is igavesti hoida,» säutsus Trump.

See vallandas taaskord kriitilised remargid Puerto Rico pealinna San Juani meerilt Yulin Cruzilt, kes on Trumpiga sõnasõjas olnud ennegi.

Cruzi sõnul on presidendi sõnad ebasobivad ning Trump paistab üha enam muutuvat suurimaks vihaõhutajaks.

Hiljem sõnas Cruz kirjas Kongressi liikmele, et Trump ei ole võimeline kaastunnet näitama.

Trumpi väljaütlemised on mõjunud võõristavalt ka demokraatidele.

Kolm nädalat pärast seda, kui orkaan Maria tappis 45 saareelanikku, on 85 protsenti puertoriikolastest endiselt elektrita, kolmandikul ei ole puhast kraanivett.

Kuigi Puerto Rico ei ole USA osariik, on selle elanikud Ühendriikide kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles