NATO eilses õhurünnakus sai surma Gaddafi noorim poeg

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO eilses õhurünnakus viga saanud hoone, milles varjas end Gaddafi perekond.
NATO eilses õhurünnakus viga saanud hoone, milles varjas end Gaddafi perekond. Foto: SCANPIX

NATO eilses õhurünnakus Liibüa pealinnale Tripolile said surma diktaatori Muammar Gaddafi noorim poeg Saif al-Arab ja kolm lapselast, teatas täna Liibüa valitsuse esindaja Moussa Ibrahim.

Ibrahimi sõnul viibis Gaddafi ka ise õhurünnaku sihtmärgiks olnud kolmekorruselises hoones, kuid vigastada ei saanud. Diktaatori naine on samuti terve, vahendas BBC.

Liibüa esindaja rääkis pressikonverentsil, et viga said Gaddafi sõbrad ja sugulased. Rünnak leidis aset kella 20 paiku kohaliku aja järgi.

BBC andmetel väitis Ibrahim, et NATO lennukid ründasid Gaddafi maja «täie jõuga».

Reutersi andmetel tabas maja vähemalt kolm lennukilt tulistatud raketti, neist kaks lõhkesid. Kolmas jäi lebama ühe ruumi põrandale.

29-aastane Saif al-Arab, kes on Gaddafi kuuest pojast noorim, on viimastel aastatel õppinud Saksamaa ülikoolis.

NATO kinnitas, et ründas Tripoli lõunaosas Bab al-Aziziya rajoonis olevat komando- ja kontrollkeskust. «Kõik NATO sihtmärgid on sõjalised…Meie märklauaks pole inimesed,» teatas kindralleitnant Charles Bouchard.

Ta kinnitas, et on teadlik juttudest, nagu oleks rünnakus hukkunud Gaddafi perekonna liikmeid. Mingeid üksikasju ta ei lisanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles