Kossatšov: koalitsioonivägede tegevus Liibüas on vastuvõetamatu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO õhujõudude rünnakus kannatada saanud maja, kus said surma Muammar Gaddafi noorim poeg ja kolm lapselast.
NATO õhujõudude rünnakus kannatada saanud maja, kus said surma Muammar Gaddafi noorim poeg ja kolm lapselast. Foto: SCANPIX

Viimased Liibüast saabunud uudised näitavad, et koalitsioonijõud ei peatu rahulike elanike hävitamise ees, ütles riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov.

«Kui saab kinnitust Gaddafi poolehoidjate edastatud informatsioon tema poja ja lapselaste hukkumisest, siis on see kõige valulisem hoop Liibüa-vastase koalitsiooni tegevusele,» lisas ta Interfaxile.

Kossatošovi sõnul on toimunu ilmekaks kinnituseks sellest, et koalitsiooni taoline valimatu jõukasutus on vastuvõetamatu, nagu on ka lubamatud Gaddafi ja talle ustavate vägede rünnakud rahuliku elanikkonna pihta.

Kossatšovi sõnul väljub koalitsioonivägede tegevus ÜRO Julgeolekunõukogu mandaadi piiridest ja on jõhker sekkumine selle Põhja-Aafrika riigi siseasjadesse.

«Üha enam fakte kinnitab seda, et Liibüa-vastase koalitsiooni eesmärgiks on Gaddafi füüsiline hävitamine,» rääkis ta.

Liibüa võimude teatel sai eile õhtul Tripoli lähedal aset leidnud õhurünnakus surma Gaddafi noorim poeg Saif al-Arab ja kolm lapselast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles