Mogherini: Iraani tuumalepe töötab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federica Mogherini.
Federica Mogherini. Foto: JOSEPH EID/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini ütles reedel, et Iraani tuumalepe töötab ja annab tulemusi ning et president Donald Trumpil ei ole võimu seda tühistada.

«Me ei saa lubada, et rahvusvaheline kogukond, nagu kindlasti ka Euroopa, lammutaks leppe, mis töötab ja tulemusi annab,» märkis Mogherini pärast seda, kui Trump teatas, et ei anna leppele kinnitust ja võib endiselt sellest lahkuda.

Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa jäävad kindlaks rahvusvahelisele tuumaleppele Iraaniga ka pärast seda, kui Ühendriikide president Donald Trump keeldus reedel lepingule oma kinnitust andmast.

«Briti peaminister Theresa May, Prantsuse president Emmanuel Macron ja Saksa liidukantsler Angela Merkel kinnitavad oma pühendumust leppe täielikule jõustamisele kõigi osapoolte poolt,» seisab May Downing Streeti büroo avalikustatud ühisavalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles