Microsofti juhi andmetel oli suure lunavararünnaku taga Põhja-Korea (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: A Microsoft logo seen on an office building in New York City, U.S., on July 28, 2015. REUTERS/Mike Segar/File Photo
FILE PHOTO: A Microsoft logo seen on an office building in New York City, U.S., on July 28, 2015. REUTERS/Mike Segar/File Photo Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

USA tehnoloogiahiiu Microsofti juht Brad Smith avaldas laupäeval telekanalile ITV antud usutluses arvamust, et muu hulgas Suurbritannia tervishoiusüsteemi halvanud WannaCry lunavararünnaku taga oli Põhja-Korea.

Smithi sõnul «usuvad kõik asjaga kursis olevad ringkonnad», et just Põhja-Korea lasi lahti pahavara, mille oli varastanud USA riiklikult julgeolekuagentuurilt (NSA).

WannaCry nakatas maikuus tuhandeid arvuteid ja sellega üritati kasutajatelt raha välja pressida. Paljud ohvritest olid suuraettevõtted nagu autovalmistaja Renault, Saksa raudteefirma Deutsche Bahn ja postiteenusfirma FedEx.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles