Ukraina pangad Krimmi pildiga rublasid vastu ei võta (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS/SCANPIX

Ukraina keelustas uued Vene rahatähed, millel kujutatakse vaateid kolm aastat tagasi annekteeritud Krimmi poolsaarest.

Nimelt on uuel 200-rublasel kupüüril Vene Musta mere laevastiku baasi Sevastopoli monument ja Hersonesoses asuvad UNESCO kaitsealused kreeka- ja roomaaegsed varemed. Rahatähel on ka Krimmi kaart.

Reedel teatas seepeale Ukraina riigipank, et alates 17. oktoobrist on Ukraina territooriumile antud rahatähe toomine ebaseaduslik ning neid ei aktsepteeri pangad ega valuutavahetuspunktid.

Riigipanga avalduses märgiti, et keeld puudutab kõiki Vene rahatähti, kus on kujutatud kaarte, sümboleid, hooneid või monumente, mis asuvad Venemaa poolt okupeeritud Ukraina territooriumil.

Vene rublade uus kujundus valiti välja eelmisel aastal läbi viidud üleriigilisel konkursil, mille lähteülesandeks oli Venemaa sümbolite kujutamine.

«Vene rahvas valis need sümbolid,» ütles Vene keskpanga juht Elvira Nabiullina Moskvas ajakirjanikele. «See peegeldab vene rahva tahet näha rahatähtedel neid sümboleid.»

Elvira Nabiullina möödunud neljapäeval Moskvas, esitlemas uute rahatähtede kujundust. FOTO: GRIGORY DUKOR/REUTERS/Scanpix
Elvira Nabiullina möödunud neljapäeval Moskvas, esitlemas uute rahatähtede kujundust. FOTO: GRIGORY DUKOR/REUTERS/Scanpix Foto: Grigori Dukor
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles