Paet: bin Ladeni tapmine on löök rahvusvahelisele terrorismile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelise terrorismi sümbolkuju Osama bin Ladeni tapmine peaks parandama tulevikus julgeolekut maailmas, ütles välisminister Urmas Paet ütles ETV saatele «Terevisioon».

«Esmase reaktsioonina võib öelda, et kuna Osama bin Laden on viimasel kümnendil või pikemalgi perioodil olnud rahvusvahelises terrorismis sümboli tähtsusega isik, siis tema kõrvaldamine kindlasti on väga tugev löök rahvusvahelisele terrorismile. See samm on kindlasti oluline ja võiks aidata kaasa rahvusvahelise julgeoleku paranemisele eduka terrorismivastase võitluse kaudu,» ütles Paet.

Liibanonis röövitud Eesti jalgratturitega ta tänasel teatel otseseid seoseid ei näinud: «Meil ei ole seni olnud ühtegi fakti või põhjust arvata, et Eesti kodanike röövimise taga on olnud organisatsioon nimega Al-Qaeda, mis on bin Ladeniga seotud, nii et seetõttu otsene side nende kahe sündmuse vahel minu esimesel hinnangul küll puudub.»

Teisalt lootis Paet, et kaudsemalt kõik, mis puudutab rahvusvahelise terrorismi nõrgestamist, võiks tulevikus maailma turvalisust tõsta.

Reisimise hoiatusi välisministeeriumil Paeti sõnul esialgu laiendada pole plaanis. «Otseselt neis riikides, kus probleemid juba seni, on hoiatused niikuinii antud. Edasised hoiatuste muudatused või hoiatuste laiendused sõltuvad edasistest reaalsetest arengutest. Ainult ühe uudise või sündmuse pealt muudatusi ühe või teise riigi keskkonnas muudatusi hinnata ei saa,» sõnas välisminister.

Täna on valitsuse julgeolekukomisjoni korraline istung, kus kindlasti Osama bin Ladeni tapmisega seotud teemasid arutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles