Komisjon pooldas doktorikraadi jätmist Vene kultuuriministrile (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Medinski.
Vladimir Medinski. Foto: Mihhail Metzel/TASS/Scanpix

Venemaa kõrgeima atestatsioonikomisjon soovitas kaitseteaduse ministeeriumil jätta Vene kultuuriministrile Vladimir Medinskile alles ajaloodoktori kraad, teatas kultuuriministeerium reedel.

«Otsus langetati reedel pärast arutelu presiidiumi istungil,» ütles ministeerium.

Ennist ütles allikas Interfaxile, et presiidium ei pidanud etteheiteid Medinski väitekirjale põhjendatuiks ja soovitas kaitseteaduse ministeeriumil talle doktorikraad alles jätta.

«Jäeti teadusdoktoriks, 14 poolt, kuus vastu,» ütles istungil osalenud allikas.

Lõpliku otsuse langetab kaitseteaduse ministeerium ja vormistab selle käskkirjana.

Kultuuriminister Medinski kaitses doktoriväitekirja «Venemaa XV-XVII sajandi ajaloo objektiivse kajastamise küsimused» 2011. aastal. Ta kirjutas välismaalaste katsetest väänata ajaloolisi fakte. Väitekirja arvustati juba aprillis 2012, enne Medinski ministriks määramist, kuid see ei jõudnud laia avalikkuseni.

2016. aastal esitasid võrgustikku Dissernet kuuluvad Tjazani ülikooli professor Vjatšeslav Kozljakov, Vene humanitaarülikooli professor Konstantin Jerusalimski ja Firenzes doktorikraadi kaitsnud filoloog Ivan Babitski kaitseteaduse ministeeriumile ametlikud etteheited Magnitski väitekirjale, süüdistades teda plagiaadis, faktivigades ja metoodikaeksimustes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles