Puhkusesaarel tugevdati bin Ladeni tapmise järel julgeolekut

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia eriüksuslased.
Indoneesia eriüksuslased. Foto: SCANPIX

Suurima moslemielanikkonnaga Indoneesia võimud tugevdasid Al-Qaeda liidri Osama bin Ladeni tapmise järel turistide seas populaarsel Bali saarel julgeolekut.

«Indoneesia on kerge sihtmärk, eriti Bali, kuna Bali pommirünnakutel on lähedane seos Osama bin Ladeniga,» hoiatas Bali kuberner Made Mangku Pastika uudistevõrgu AFP vahendusel.

«Nii kaua, kui turistid on Balil, vastutame meie nende turvalisuse ja heaolu eest. Me tagame kindlasti välisturistide – mitte ainult ameeriklaste, vaid kõigi turistide – julgeoleku,» lisas kuberner.

Kohaliku politsei esindaja Bo Rafli Amari kinnitusel on julgeolekujõududele antud käsk tugevdada riigis julgeolekut, et hoida ära võimalikud karistusrünnakud. «Politseijuht andis julgeolekujõududele juhised teha koostööd terroriaktide ärahoidmiseks,» teatas politsei tehtud avalduses.

Indoneesia on varem korduvalt olnud terrorirünnakute sihtmärgiks. Kõige tõsisem rünnak toimuski 2002. aastal Bali saarel, kui kuurortlinnas Kutas korraldatud pommirünnakutes linna ööklubidele hukkus 202 inimest.

Ohvrite seas olid peamiselt välismaalt saabunud puhkajad. Kokku hukkus rünnakutes 21 riigi kodanikke, kellest 88 olid austraallased, 38 indoneeslased ja 28 Ühendkuningriigi kodanikud, lisaks sai haavata üle 300 inimese.

Rünnaku korraldajateks olid Al-Qaedaga seotud kohalikud islamistid. Terrorirünnaku organiseerimises süüdimõistetud ei väljendanud oma teo üle kunagi kahetsust. Nende sõnul kahetsesid nad ainult seda, et rünnakutes hukkusid ka moslemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles