Briti peaminister: Pakistaniga ei tohi bin Ladeni tõttu tülli minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden.
Osama bin Laden. Foto: AP / Scanpix

Briti peaminister David Cameron teatas täna, et lääneriigid ei tohi Pakistaniga tülli minna, kuigi riigil on kõvasti selgitamist Osama bin Ladeni asjus.

Pakistani valitsus on olnud pikalt USA liitlane võitluses islamiäärmusluse vastu ning suhete jahenemine võiks Cameroni sõnul kaasa tuua suure ebastabiilsuse, vahendab AFP.

Bin Laden tapeti eile Pakistanis, kus Al-Qaeda juht juba aastaid mugavalt elas.

«Esile kerkib palju küsimusi selle kohta, milline tugisüsteem bin Ladenil Pakistanis oli ja peame nendele küsimustele kiired vastused saama,» selgitas Cameron BBC raadiole. «Pakistani poliitiline juhtkond on vankumatu võitluses äärmusluse ja terrori vastu ning nad on teinud tohutult oma riigis, et üritada selle vastu võidelda.»

«Pakistan on kannatanud terrorismi läbi rohkem kui ükski teine riik Maal. On meie huvides toetada neid demokraatlike jõude Pakistanis ja mida tugevam see demokraatia on, seda enam töötab kogu riik koos terrorismi vastu,» jätkas Cameron.  «See on minu väga selge nägemus, et on meie huvides teha koostööd Pakistani valitsuse ja inimestega võitluses terrorismiga, et aidata arengut selles riigis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles