USA välisminister ei näe endiselt Assadile kohta Süürias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson.
Rex Tillerson. Foto: ALEX BRANDON/AFP

USA välisministri Rex Tillersoni sõnul lähtub ta endiselt sellest, et president Bashar al-Assad ei saa mängida mingit rolli oma riigi tulevikus, edastas neljapäeval meediaväljaanne Bloomberg.

"Me ei usu, et Assadi režiimil oleks tulevikku ja samuti Assadi perekonnal. Assadi režiim on jõudmas lõpule ja ainus küsimus on vaid selles, et kuidas see aset hakkab leidma," ütles Tillerson.

Tillerson kinnitas samas, et USA jätkab Süüria läbirääkimisteprotsessi toetamist.

ÜRO erisaadik Staffan de Mistura teatas varem päeval, et ÜRO vahendatud Süüria-kõneluste uus voor algab Genfis 28. novembril.

Kõnelused järgnevad järgmisel nädalal Kasahstani pealinnas Astanas korraldatavale Süüria-teemalisele kohtumisele, millest võtavad osa Venemaa, Iraan ja Türgi.

"Ma tahan ÜRO Julgeolekunõukogu kaudu teada anda, et kavatsen kutsuda Süüria-kõneluste kaheksanda vooru kokku Genfis 28. novembril," ütles erisaadik ÜRO Julgeolekunõukogus esinedes.

Mistura lubas jätkata konsultatsioone kõigi huvitatud pooltega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles