Vaimulik: kristlased peaksid bin Ladeni eest palvetama

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane terrorismivastases sõjas langenud sõdurist venna haual.
Ameeriklane terrorismivastases sõjas langenud sõdurist venna haual. Foto: SCANPIX

Prantslasest kardinali Albert Vanhoye hinnangul peaksid kristlased palvetama ka üleeile Pakistanis tapetud Osama bin Ladeni hinge eest.

Vanhoye ütles Itaalia päevalehele Il Messagero antud usutluses, et andestamine on piibli järgi kristlaste elu üks tähiseid. Kardinali sõnul tuleks bin Ladeni hinge eest palvetada ja talle andestada vaatamata sellele, et ta oli kristlaste vaenlane, vahendas uudistevõrk AFP.

«Ma olen palvetanud Osama bin Ladeni hinge eest. Me peame tema eest palvetama, nagu me palvetame 11. septembri (terrorirünnakute) ohvrite eest. Seda õpetab Jeesus kristlastele,» lausus 87-aastane Vanhoye päevalehele.

«Jeesus kohustab meid oma vaenlastele andestama. Seda ütleb meieisapalve, mida me iga päev ette loeme. Kas see ei ütle: anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele?» lisas vaimulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles