Põhja-Korea tõrjus jutud Kimi halvast tervisest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-il postmargil.
Põhja-Korea liider Kim Jong-il postmargil. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea

 

ametlikus meedias kinnitati täna esimest korda otse, et hiljutised teated riigi liidri Kim Jong-il tervisest ei vasta tõele.

«Korea RDV armee ja rahvas peavad oma tippjuhi prestiiži kallimaks kui elu ega luba seda laimata,» vahendas AFP kommunistliku riigi agentuuri KCNA teadet.

USA ja naabruses asuva Lõuna-Korea ametnikud väitsid juba eelmisel kuul, et Kimi võib olla tabanud insult ning tema suutlikkus juhtida riiki on küsimärgi all.

Spekulatsioonid said eriti hoogu juurde pärast seda, kui kommunistliku dünastia esimene mees ei ilmunud ka oma maa 60. aastapäeva pidustustele.

Jaapani suured ajalehed kirjutasid aga eelmisel nädalavahetusel, et Põhja-Korea diplomaatidele anti korraldus püsida oma missioonide juures ning oodata «tähtsat sõnumit», mis väljaande arvates võis olla teade Kimi tervisest.

KCNA nimetas jaapanlaste väiteid «üüratuks valeks» ning kinnitas, et mingisuguseid mainitud instruktsioone pole kommunistliku riigi diplomaatidele antud. Kimi tervis on samas endiselt üks kõige paremini varjatud saladusi Pyongyangis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles