USA droonirünnak Al-Qaeda juhtfiguuri pihta Jeemenis ebaõnnestus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anwar al-Awlaki
Anwar al-Awlaki Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriigid üritasid sel nädalal tappa ka ühte teist terrorivõrgustiku Al-Qaeda juhtfiguuri - Anwar al-Awlakit, kuid droonirünnak ebaõnnestus.

Wall Street Journali ja CBS Newsi andmetel leidis katse aset neljapäeval, kui mehitamata lennuk pommitas ühte autot Lõuna-Jeemenis, vahendas Reuters. Rünnakus hukkus kaks arvatavalt Al-Qaeda võitlejast venda, kuid al-Awlakit auto ei olnud.

Ühendriikide kaitseministeeriumi ühe ametniku sõnul loodeti, et Ühendriikides sündinud radikaalne al-Awlaki viibib samuti autos.

USA kaitseministeerium keeldus meedias ilmunud väiteid ametlikult kommenteerimast.

Jeemeni kaitseministeeriumi kinnitusel said droonirünnakus surma kaks venda - Musa'id ja Abdullah Mubarak al-Daghari.

Anwar al-Awlaki juhib Al-Qaeda-võrgustiku Araabia poolsaare üksust, mis on sooritanud arvukalt rünnakuid piirkonna riikides ja õhutanud terroriste viima täide rünnakuid USAs.

Washingtoni hinnangul on Al-Qaeda Jeemeni-haru terroriorganisatsiooni aktiivseimaid. Mõne ametniku arvates kujutab see pärast bin Ladeni tapmist endast USA ja selle lääneliitlaste jaoks suurimat ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles