Süüria tankid sisenesid Baniyase linna

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Süüris Homsis eile. Foto on tehtud mobiiltelefoniga ja sellel olev araabiakeelne loosung tähendab, et julgeolekujõud on väljunud seaduse piiridest ja nende üle tuleb kohut mõista.
Meeleavaldus Süüris Homsis eile. Foto on tehtud mobiiltelefoniga ja sellel olev araabiakeelne loosung tähendab, et julgeolekujõud on väljunud seaduse piiridest ja nende üle tuleb kohut mõista. Foto: SCANPIX

Süüria armee sõdurid ja tankid sisenesid täna hommikul valitsusvastaste meeleolude keskuseks olevasse Baniyase linna ja ründasid sunniitide elamukvartaleid.

Linnaelanikud moodustasid piirkonda inimketi, et peatada sõjalist operatsiooni, teatasid demokraatiat pooldavad aktivistid AFP vahendusel.

President Bashar al-Assadit toetav sõjaväegi sisenes linna kolmest kohast.
BBC Liibanoni-korrespondent Jim Muir rääkis, et inimõigusaktivistide väiteid ei saa kontrollida, kuna elektrit pole ja sideühendus on katkenud.

Üks aktivist rääkis aga Reutersile, et kuulda on olnud tulistamist ja Baniyase lähistel on nähtud Süüria sõjalaevu.

Armee tanke on nähtud ka lähedalasuva Baida linna juures.

Ameerika Ühend riigid on soovitanud Damaskusel lõpetada ära brutaalne vägivald, vahendas BBC. Valge Maja teatas eile, et kui president al-Assad ei võtta ette samme verevalamise lõpetamiseks, siis teeb USA «veel ühe sammu».

Märtsi keskpaigas puhkenud rahutustelaines on surma saanud enam kui 500 inimest.

Vähemalt 21 inimest hukkus eile Homsis, Hamas ja veel teisteski linnades. Erinevatele väidetele on raske saada kinnitust, kuna välismaiseid ajakirjanikke Süüriasse ei lubata, teatas BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles