Leht: USA oli bin Ladeni haarangu ajal valmis lahinguks Pakistani vägedega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõjaväelane valvamas Osama bin Ladeni viimase elukoha juures Abbottabadis.
Pakistani sõjaväelane valvamas Osama bin Ladeni viimase elukoha juures Abbottabadis. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama korraldusel pidi nädala eest Osama bin Ladenit tabama saadetud eriüksuslaste meeskond olema piisavalt suur, et asuda vajadusel võitlusse Pakistani vägedega, kirjutab tänane New York Times.

Ajaleht kirjutas viitega anonüümsetele ametnikele, et Obama tõstatas kümme päeva enne 2. mai varahommikul aset leidnud haarangut võimaluse, et Pakistani väed sekkuvad helikopterite pardal riigi territooriumile ilma loata tungivate USA eriväelaste vastu. Seetõttu saadeti operatsioonile kaasa kaks lahinghelikopterit, mille eesmärk oli kaitsta bin Ladeni elumaja ründavaid eriüksulasi.

«Osa inimesi võis eeldada, et me suudame end plindrist välja rääkida, kuid arvestades meie keerulist suhet Pakistaniga, ei tahtnud president midagi juhuse hooleks jätta,» ütles kõrge ametnik ajalehele. «Ta tahtis lisavägesid, kui neid pidanuks vaja minema.»

New York Times kirjutas ka, et operatsiooni jaoks asetati valmisolekusse kaks spetsialistidest koosnevat meeskonda: üks bin Ladeni matmiseks, kui ta tapetakse, teine meeskond koosnes advokaatidest, ülekuulajatest ja tõlkidest juhuks, kui ta tabatakse elusalt.

USA ametnikud ütlesid eelmisel nädalal, et Bin Laden maeti merre lennukikandja USS Carl Vinsoni pardalt, mis paikneb Araabia mere põhjaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles