Pariisis vahistati kuus islamisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõjaväelased mullu detsembris patrullimas Pariisis Eiffeli torni juures.
Prantsuse sõjaväelased mullu detsembris patrullimas Pariisis Eiffeli torni juures. Foto: SCANPIX

Prantsuse julgeolekujõud arreteerisid täna Pariisis ja selle ümbruses aset leidnud haarangute käigus kuus arvatavat islamiäärmuslast, teatas politsei.

Islamistlikesse rühmitustesse väidetavalt kuuluvad isikud vahistati pealinnas ja Pariisist põhjas asuvates Stainsis ja Garges-les-Gonesse'i asulates. Stainsis jätkuvad läbiotsimised veel praegugi, vahendas AFP.

Haaranguid juhtis Prantsuse siseluureteenistus. Allikate sõnul toimus operatsioon osana võitlusest rahvusvahelise džihaadivõrgustiku vastu. Väidetavalt värbas võrgustik Prantsusmaal mässulisi ja saatis neid Afganistani ja Pakistani. Osa nendest võitlejatest on hiljuti lahinguväljalt Prantsusmaale naasnud.

Prantsuse siseminister Claude Guéant ütles eile, et ei ole ühtegi konkreetset tõendit, mis lubaks karta, et Prantsusmaad ähvardab Osama bin Ladeni surma järel terrorirünnak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles