Medvedev soovitab pedofiile keemiliselt kastreerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev
Vene president Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Alaealiste vastu toime pandavate seksuaalkuritegude pärast mures olev Vene president Dmitri Medvedev tegi täna ettepaneku, et lapsepilastajaid tohiks keemiliselt kastreerida.

«Karistus peaks olema nii karm kui võimalik,» ütles Medvedev täna Kremli teatel kohtumisel valitsuse esindajatega. Tegemist on esimese korraga, kui mõni Venemaa liider on vastuolulist meedet toetanud.

«Soovitan arutada sääraseid meetmeid, muu seas meditsiinilisi protseduure selliste isikute vastu, ka süste, mis blokeeriksid hormoonide tegevuse,» ütles ta AFP teatel. «Arvestades toime pandud hirmuäratavaid kuritegusid, on minu arvates meie kohustus seda vähemalt arutada.»

Medvedevi sõnul kasutataks süste ainult vabatahtlikul alusel ja üksnes süüdimõistetud pedofiilide vastu.

Venemaal ka varem käinud debatt selle üle, kas süstida seksuaalkurjategijatele sugutungi vähendavaid preparaate, elavnes taas aprillis, kui Vene prokuratuuri uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin kutsus riiki üles karmimale reaktsioonile isikute vastu, kes panevad laste vastu toime «vapustavalt jõhkraid» seksuaalkuritegusid.

Bastrõkini sõnul sooritati mullu Venemaal üle 9500 seksuaalkuriteo alaealiste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles