Uuring: sakslased usaldavad Venemaad rohkem kui Ühendriike (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel põrnitsemas Donald Trumpi.
Saksamaa kantsler Angela Merkel põrnitsemas Donald Trumpi. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Saksamaa rahvusringhäälingu ARD uuringust selgus, et sakslaste usaldus USA suhtes on oluliselt langenud pärast Donald Trumpi ametiaja algust. Venemaad usaldavad sakslased koguni rohkem kui Ühendriike.

Eile avaldatud tulemuste kohaselt näeb järjest rohkem sakslasi Venemaad usaldusväärsema partnerina kui Ühendriike. Uuringukeskuse Infratest dimap uuringus osales 1004 inimest. Neist 28 protsendi sõnul on Venemaa usaldusväärne partner. Ühendriike pidas usaldusväärseks 25 protsenti vastajatest.

Tegu oli esimese korraga viimase kümnendi jooksul, mil usaldus USA vastu on Venemaast madalamale tasemele langenud. Suvel korraldatud sarnane uuring näitas, et kaks suurriiki olid omavahel viigis, mõlemat usaldas 21 protsenti.

Oluliselt paremini läks Prantsusmaal ja Suurbritannial. Hoolimata Brexitist arvas 60 protsenti vastajatest, et Suurbritannia on usaldusväärne partner. Prantsusmaa puhul oli see number koguni 90 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles