Moskva linnavalitsus: taksojuhid õppigu MMiks inglise keel ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Moskva linnavalitsuse transpordiosakond töötas välja nõudmised taksoettevõtetele, mis hakkavad teenindama 2018 jalgpalli MMi finaalturniiri külalisi, edastas linnavalitsus.

Akrediteeritud taksod saavad läheneda jalgpallistaadionitele, kus toimuvad mängud.

«Soovitame taksojuhtidel õppida ära ingliskeelsed standardlaused. Näiteks peavad nad suutma selgitada turistidele tariife, öelda sõiduaja pikkust või lähimat teed vajaliku kohani. Selle ülesande kergendamiseks töötasime välja abivahendid. Neis on vene-inglise vestmik, mängude ajakava, taksopeatuste paiknemine staadionite juures, hädaabiteenistuste telefoninumbrid ja vedude ohutussoovitused taksojuhtidele. Meie eesmärk on vältida külaliste petmist ebaauste taksojuhtide poolt,» ütles Moskva transpordiaselinnapea Maksim Liksutov.

Akrediteeringu saamiseks peavad taksoettevõtted vastama teatud nõuetele. Taksojuhid peavad tasuma maksmata trahvid, autod peavad olema uuemad kui neli aastat. Moskva taksod peavad olema kollased, Moskva-lähedased valged kolla-halli triibuga. Taksol peab olema katusel plafoon, valgusgraafiline skeem, kollane numbrimärk, salongis väljas teave juhi ja tariifide kohta.

Taksoettevõttetel soovitatakse töötada välja ühislähenemine hinnakujundusele ja kinnitada teekonnad lennu- ja rongijaamade, staadionite, fännialade ja hotellideni.

Jalgpalli MM Venemaal toimub 14. juunist 15. juulini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles