Ansip: avatud ja reeglitel põhinev majanduskeskkond on oluline

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Reuters / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip rõhutas Aasia ja Euroopa tippkohtumise avatud ja reeglitel põhineva rahvusvahelise majanduskeskkonna loomise olulisust.


Peaministri sõnul peavad riigid hoolimata praegusest majanduslangusest selle eesmärgi saavutamise nimel jätkuvalt tööd tegema, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.


«Vältides tungi otsida abi protektsionismist, suudame ennetada rahvusvahelise kaubanduse ohvrikslangemist praegusele krediidikriisile,» ütles peaminister Andrus Ansip maailma majandus- ja finantsolukorda käsitleval sessioonil Pekingis. Valitsusjuhi hinnangul peavad riigijuhid suutma näha oma otsuseid tuleviku perspektiivis.

Peaministri sõnul on avatus üleilmsele kaubandusele ja investeeringutele olnud kasulik ja vajalik ka Eestile. «Selline poliitika väljendub lihtsates reeglites, mis käsitlevad ettevõtlust ja meie turu avanemist väliskaubandusele ja -kapitalile,» ütles Ansip ning lisas, et sellise suhtumisega on kaasnenud edu. «Isegi praeguses olukorras on vastastikune seotus leevendanud majanduslanguse mõju,» sõnas valitsusjuht.

Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et seetõttu on Eestil usku Aasia-Euroopa kaubanduse ja investeeringute jätkuvasse kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles