Trump Vene kokkumängus süüdistatavale nõunikule armuandmist ei välista (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump kritiseeris eile Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juurdlust tema kampaaniameeskonna ja Moskva võimaliku kokkumängu asjus, kuid keeldus välistamast armuandmise Venemaa-kontaktide kohta valetanud endisele nõunikule Michael Flynnile.

Trumpi sõnul on endisele rahvusliku julgeoleku nõunikule armu andmisest vara rääkida.

FBI juurdlus Venemaa sekkumise kohta USA 2016. aasta presidendivalimistesse on heitnud varju vähemalt neljale Trumpi kampaaniameeskonna siseringi liikmele.

«Ma ei taha veel Michael Flynnile armuandmisest rääkida,» ütles Trump. «Aga ma võib öelda, et kui vaadata, mis on toimunud FBI ja justiitsministeeriumiga, siis inimesed on väga-väga vihased.»

USA luureagentuurid on jõudnud järeldusele, et Vene president Vladimir Putin andis oma luure- ja küberteenistustele käsu aidata kallutada valimistulemust Trumpi kasuks.

Ehkki tõendeid selle kohta üha kuhjub, eitas Trump ka eile oma kampaaniameeskonna kokkumängu venelastega.

«Absoluutselt mitte mingit kokkumängu ei ole. Ma ei helistanud Venemaale. Mul ei ole Venemaaga mingit pistmist. Kõik teavad seda. See on demokraatide trikk. Sellega õigustatakse valimiskaotust,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles