Pakistanis vahistati võimsa hotelliplahvatuse korraldajad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani politsei vahistas võimsa plahvatusega seotud mehed.
Pakistani politsei vahistas võimsa plahvatusega seotud mehed. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani politsei vahistas täna neli meest, kes on väidetavalt seotud 54 inimelu nõudnud Marriotti hotelli plahvatusega Islamabadis.


Pakistani ameti võimude teatel on neli kahtlusalust kaudselt seotud enesetapurünnakuga Islamabadis asunud Marriotti hotellile, teatab AP.

Tegemist on esimeste inimestega, kes vahistati pärast 20. septembril toimunud võimast plahvatust. Islamabadi politseiülema Ahmad Latifi sõnul vahistati mehed Punajbi provintsi eri paigust.

Nad toodi terrorismivastase kohtu ette, mis andis politseile loa mehi nädalaega küsitlemiseks kinni pidada. Alates eelmise aasta juulist on Pakistanis toimunud ligi 90 enesetapurünnakut, milles on hukkunud 1200 inimest.

Marriotti hotelli plahvatuses hukkus vähemalt kümmekond välismaalast, nende seas ka üks ameeriklane, üks sakslane ja kaks vietnamlast, kannatada sai ka vähemalt neli britti. Seal sai surma ka Tšehhi suursaadik Ivo Zdarek, kes ajutiselt elas hotellis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles