Teadur: Põlissoomlaste otsus valitsusse mitte minna tuli ootamatult

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini eilsel pressikonverentsil, kus ta teatas, et Põlissoomlased valitsusse ei lähe. Partei liider ütles matusemeeleolus üritusel mitu korda nukralt: «Nii ei saa elada!»
Timo Soini eilsel pressikonverentsil, kus ta teatas, et Põlissoomlased valitsusse ei lähe. Partei liider ütles matusemeeleolus üritusel mitu korda nukralt: «Nii ei saa elada!» Foto: Lehtikuva

Alles eile kinnitasid Soome tulevane valitsusjuht Jyrki Katainen ja sotsiaaldemokraatide juht Jutta Urpilainen, et Põlissoomlased on valitsusse teretulnud, seega tuli partei tänane loobumisotsus ootamatult, ütles Helsingi ülikooli teadur Sigrid Kaasik-Krogerus.

«Tänane otsus oli suhteliselt suur pauk. Sellele järgnes reaktsioone seinast seina: oli neid, kes leidsid, et väga õige otsus ja Timo Soini (Põlissoomlaste esimees - toim) on sõnapidaja mees, kes ei murra lubadusi, aga oli ka neid, kes leidsid, et otsus näitab, et Soini on populist ja Põlissoomlased keelduvad vastutusest,» rääkis Kaasik-Krogerus «Aktuaalsele kaamerale» antud telefoniintervjuus, vahendas ERR Uudised.

Põlissoomlaste otsuse kritiseerijad leiavad tema sõnul, et on lihtne jääda opositsiooni ja jätkata seal valitsuse kallal tänitamist.

Erakonna sellise käitumise põhjuseks nimetas teadur eelkõige Soome otsust Portugali abipaketis osaleda, kuna see oli juba valimiskampaania ajal üks põhilisi vaidlusteemasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles