Slovakkia arvatav inimsööja suri haiglas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia märulipolitseinikud
Slovakkia märulipolitseinikud Foto: SCANPIX

Slovakkia arvatav inimsööja, 43-aastane Mateja Čurka suri kinnipidamisel saadud vigastuste tagajärjel haiglas.

Ajakirjanikel õnnestus vestelda tema vennaga, 36-aastase muusiku Marian Čurkoga, vahendas portaal Aktuality. Mehe sõnul polnud ta oma vennaga ammu suhelnud, vennad kohtusid viimati kaks aastat tagasi.

«Ma otsustasin kindlalt ära, et ei lähe teda sinna haiglasse vaatama ja loodan, et ka ükski minu sugulastest seal ei käinud,» rääkis muusik.

Väljaanne Korzar kirjutab, et Mateja oli IT-spetsialist ja tegeles laskespordiga.

Aastal 2005 asus mees koos abikaasa Eva ja kahe tütrega Košice linnast Sokoli külla elama. Kohalike elanike väitel mees mitte kellegagi ei suhelnud, kuid midagi ebaseaduslikku ka ei teinud. Pere elas kõrvalises majas, mida valvas suur koer.

Uurimisversiooni järgi otsis Čurka hiljuti interneti kaudu inimest, kes plaanib sooritada enesetappu ja saada ärasööduks. Ülekutse äratas ühe Šveitsi kodaniku tähelepanu, kes loobus suitsiidimõtetest ja pöördus politseisse.

Čurka tabamiseks korraldasid ühisoperatsiooni Šveitsi ja Slovakkia politseinikud. Mees avaldas vastupanu, sai haavata ja suri mõni tund hiljem haiglas.

Praegu viivad politseinikud Sokolis olevas majas ja küla ümbritsevas metsas läbiotsimisi. Korrakaitsejõud kontrollivad, kas Mateja Čurka jõudis äkki siiski kellegi ära tappa. Ajakirjanikel pole õnnestunud uurimise esialgsete tulemuste kohta midagi teada saada.

Perekonna naabrid rääkisid, et oletatava inimsööja naine kavatseb koos tütardega külast lähiajal ära kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles