Fotod ja video: venemaalane üritas Eestisse toimetada hiigelkoguses jalgpalli MM-i münte

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konfiskeeritud 25-rublased mündid.
Konfiskeeritud 25-rublased mündid. Foto: Kuvatõmmi Fontanka.ru kodulehelt

Venemaa tolliteenistuse ametnikud tabasid Ivangorodi piiripunktis Venemaa kodaniku, kes üritas Eestisse toimetada üle pooleteise tonni 2018. aasta jalgpalli MM-ile pühendatud münte, teatab portaal Fontanka.ru.

Portaali teatel leidsid tollitöötajad mehe juurest ühtekokku 332 kotti 25-rublaseid ning 10-kopikaseid meenemünte, mille koguväärtus on 4,1 miljonit rubla (umbes 60 000 eurot). Teadaolevalt kavatses kinnipeetu mündid realiseerida pärast MM-i algust.

330 kotti sisaldasid 25-rublaseid meenemünte, millel on kujutatud 2018. aasta jalgpalli MM-i ametlik embleem ning kiri «FIFA World Cup Russia 2018». Neid münte oli ühtekokku poolteist tonni.

Kollasest metallist valmistatud 10-kopikalistel on kujutatud Püha Jüri ning neid münte sisaldanud kaks kotti kaalusid ühtekokku 7,5 kg.

Ametnike sõnul kinnipeetu ei üritanudki oma varandust varjata. Mees selgitas, et oli soetanud mündid Moskvas investeeringu eesmärgil ning kavatses toimetada need Tallinnas asuvasse lattu hoiule.

Kingissepa toll alustas juhtunu alusel kriminaalmenetlust ebaseadusliku valuutaoperatsiooni sätte alusel. Meest võib nüüd oodata rahatrahv, mis võrdub konfiskeeritud müntide koguväärtusega.

Fotosid konfiskeeritud müntidest saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles