Saksa kurdid protestisid Afrini ründamise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdide meeleavaldus Kölnis.
Kurdide meeleavaldus Kölnis. Foto: RAINER JENSEN/AFP/Scanpix

Saksamaal Kölni linnas toimus meeleavaldus Süüria loodeosas asuva Afrini regiooni kurdide ründamise vastu.

Kölni tänavatel avaldasid meelt mitu tuhat kurdimeelset inimest, et väljendada vastuseisu Türgi rünnakutele Afrini kurdi enklaavi vastu.

Rahumeelsetel meeleavaldustel moodustati ligi ühe kilomeetri pikkune inimkett, milles osalenud kurdid ja sõjavastased aktivistid kuulutasid toetust Afrini Kurdi Rahvakaitseüksustele ja väljendasid pahameelt Türgi president Recep Tayyip Erdoğani vastu.

Kokku 20 000 inimest kaasanud meeleavaldusi paigutati turvama umbes 2000 korrakaitsjat.

Probleemid tekkisid rahvamarsi poolel teel Kölni katedraalini, kui sekkus veekahuritega relvastatud märulipolitsei ja konfiskeeris keelatud Kurdistani Rahvaparteid (PKK) ja selle vangistatud juhti Abdullah Öcalani kujutavad lipud.

Politsei kutsus meeleavaldajad korrale ja käskis PKK lipud ära panna. Viimaks ajas politsei lõpusirgele jõudnud meeleavalduse laiali.

Abdullah Öcalani kujutavad lipud.
Abdullah Öcalani kujutavad lipud. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS

Politsei kõneisiku sõnul vahistati kaks inimest Öcalani lippude jagamise eest ning veel mitmeid trahviti PKK-ga seotud lippude lehvitamisega seoses.

Eelmise aasta märtsis keelati Saksamaal PKK-d ja Öcalani kujutavad sümbolid. Uue seaduse kohaselt on keelatud ka Süüria kurdide lipud, muuhulgas ka Kurdi Rahvakaitseüksuste oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles