Alžeeria sõdurid pidasid islamivõitlejatega lahingut

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžeeria sissirühmituse võitleja.
Alžeeria sissirühmituse võitleja. Foto: SCANPIX

Alžeeria meedia teatel toimus nädalavahetusel sõjaväelaste ja islamiäärmuslaste vahel mitu tulevahetust, milles sai surma kaks islamivõitlejat ja üks sõdur.

Kohaliku päevale El-Watani andmetel sai eile pealinnast Alžiirist umbes 120 kilomeetri kaugusel kagus asuvas Bouria piirkonnas toimunud kokkupõrkes vigastada veel kaks sõdurit. Tulevahetuses sai viga ka mitu islamiäärmuslast, kuid nende täpne arv pole teada, vahendas uudistevõrk AFP.

Meedia teatel jätkatakse islamiäärmuslaste otsimist ning operatsioonist võtab osa suur hulk sõjaväelasi. Haarang islamivõitlejate tabamiseks on kestnud juba mõnda aega. Näiteks 13. mail jäi Petite Kabylie piirkonnas toimunud tulevahetuses kadunuks üks sõrud ning tulevahetuses sai viga seitse sõdurit ning kolm islamisti.

Alžeerias on julgeolekujõudude ja islamistide kokkupõrked sagedased. Riigis tegutseb end Magribi Al-Qaedaks nimetav rühmitus, mis peamiselt viib rünnakuid läbi araabia keelt kõnelevates Põhja-Aafrika riikides.

Al-Qaeda Põhja-Aafrika tiib on suurim riigis tegutsev relvastatud islamiäärmuslik organisatsioon. Tegemist on fundamentalistide grupeeringuga, mis varem kandis nime Salafistide palvetajate ja võitlejate rühm (GSPC).

Islamistid alustasid oma keskvõimuvastast võitlust rikkalike gaasi- ja naftavarudega riigis 1992. aastal, kui võimud tühistasid parlamendivalimiste tulemused ning takistasid islamistidel võimule tulemast. Valitsusväliste organisatsioonide andmetel on alates võitluse algusest hukkunud hinnanguliselt 200 000 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles