Fotod: võimas tsüklon kattis Moskva paksu lumevaibaga, üks inimene hukkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esialgsetel andmetel tuli Moskvas nädalavahetuse jooksul maha 38 mm sademeid ehk 105 protsenti kuunormist, teatas Venemaa ilmateenistus.

Veebruari sademete kuunormiks loetakse Moskvas 36 mm.

Satelliitidelt saadud andmetel sadas pühapäeval hommikul kella 6-st kuni õhtul kella 18-ni rekordilised 19 mm ehk 53 protsenti kuunormist. Eelmine 4. Veebruari sademete rekord fikseeriti 2013. aastal (18 mm).

Laupäevane sadu aga ületas 3. veebruari rekordi, mis pärines 1957. aastast.

Väga tugeva lumesaju tõttu kuulutasid sünaoptikud Moskvas välja oranži ohutaseme ( loodusõnnetuse oht, tugeva lumesaju tekitatud kahjud jne).

Tormihoiatus kehtib kuni esmaspäevani.

Linnapea Sergei Sobjanin teatas täna hommikul, et stiihia on nõudnud ühe inimelu ning viis inimest on saanud viga. Lume raskuse all on murdunud üle 2000 puu. Moskva lennujaamades on ära jäetud või edasi lükatud kümneid reise.

Moskva liiklusteenistus kutsus autojuhte üles jätma sõidukid esmaspäeva hommikul oma maja juurde, kuni liiklustingimused paranevad.

Rekordilise lumesaju põhjustas Mustalt merelt saabunud tsüklon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles