Süüria kurdid korraldasid Türgis esmakordselt piiriülese rünnaku (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDFi võitlejad.
SDFi võitlejad. Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix

Kurdide juhitav allianss Süüria põhjaosas teatas rünnakust armeepositsioonidele Türgis, mis juhib pealetungi kurdide kontrollitavale enklaavile.

Tegemist on esimese korraga, kus Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) teatavad piiriülesest rünnnakust Türgi vägedele. Türgi ametlikku kinnitust juhtunu kohta veel ei ole.

Ankara ja selle Süüria mässulistest liitlased alustasid ligi kuu aja eest pealetungi Süüria loodeosas Afrini piirkonnas, mida kontrollivad Kurdi Rahvakaitseüksused (YPG), mis moodustavad SDF-i selgroo.

Eile õhtul teatas SDF erioperatsioonist Türgi sõdurite ja selle liitlaste vastu. Nende sõnul asus sihtmärk Türgi Hatay provintsi Kirikhani piirkonnas. Rünnakus oli langenuid, teatas maakaitsevägi, täpsustamata, mis relvi operatsioonis kasutati.

«Me kutsume kõiki tsiviilisikuid üles hoidma eemale Türgi sissetungijate ja .... terroristide positsioonidest, sest kõik sõjalised positsioonid on meie vägede jaoks legitiimsed sihtmärgid,» märgitakse avalduses.

SDFi võitlejad.
SDFi võitlejad. Foto: Rodi Said/Reuters/Scanpix

Türgi meedia teatas eile, et mürsutabamuses Kirikhani politsejaoskonnale said viga kaks Türgi sõdurit ja viis Süüria mässulist.

SDF on olnud USA juhitava koalitsiooni peamine partner maismaalahingutes äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) vastu Süüria idaosas, kuid ei saa mingit otsetuge oma Afrini operatsioonideks.

Ankara on lülitanud YPG terrorirühmituste musta nimekirja, väites, et tegemist on Türgis keelatud Kurdistani Töölispartei (PKK) Süüria haruga.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles