Medvedev: püüan saavutada viisavabadust Venemaa ja ELi vahel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedevi pressikonverents Skolkovos.
Dmitri Medvedevi pressikonverents Skolkovos. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev rääkis Skolkovo innovatsioonikeskuses aset leidnud rahvusvahelisel pressikonverentsil, et viisavabaduse kehtestamine Venemaa ja Euroopa Liidu vahel on loogiliseks sammuks vastastikuste suhete arendamisel.

«Kui meil eksisteerib nendega juba ühtne majandusruum, siis oleks täiesti loogiline, et me koos nendega viiks sisse ka ühtse viisavabastuse, seda ma püüan saavutada,» rääkis riigipea.

Kreml on teinud viisavabadusest Venemaa ja Euroopa Liidu vahel oma välispoliitilise prioriteedi. President Dmitri Medvedev on korduvalt kinnitanud riigi valmisolekust loobuda viisadest Euroopa Liiduga.

Euroopa Liit on väljendanud muret selle üle, et viisavabadus toob kaasa kuritegevuse ja illegaalse migratsiooni suurenemise.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles 13. jaanuaril, et Venemaa ja EL liiguvad vastastikuse viisavabaduse kehtestamise suunas nii, et teha see teoks juba sel aastal. Ministri sõnul oleks viisarežiimi kaotamine test, millega tõestada Venemaa ja ELi strateegilist partnerlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles