Belgia telekanal ei lasknud eetrisse Hitleri lemmiktoidu saadet

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebipoed müüvad Jeroen Meusi kokaraamatuid.
Veebipoed müüvad Jeroen Meusi kokaraamatuid. Foto: www.bol.com/nl/p/boeken/taste-jeroen/

Belgia telekanal otsustas eile mitte lasta eetrisse kokandussaadet, kus oli kavas tutvustada Adolf Hitleri lemmikrooga.


Belgia flaami telekanal VRT teatel oli Hitlerit puudutav saade liiga «tundlik», samuti ei sobi see saatesarja «Plate Prefere» («Lemmiktoit»), mis tutvustab tuntud inimeste lemmikroogi, kirjutab AP.

Teised saated esitlevad märksa positiivsemaid kuulsusi, nagu poplauljat Freddie Mercuryt, ooperidiivat Maria Callast või kunstnik Salvador Dalid.

Juudi ajakirja Joods Actueel toimetaja Michael Freilich tervitas telekanali otsust, kuid lisas, et telekanalit tuleks esmalt küsida, miks nad üldse Hitleri välja valisid.

«Probleem on selles, et Hitlerit näidatakse kokandussaates ajaloolist tagapõhja selgitamata,» sõnas ta.

Telesaates pidi kokk Jeroen Meus minema Lõuna-Saksamaale ja valmistama forelli võikastmega, mida peetakse Hitleri lemmikroaks.

«On vale ettekujutus, et saade Hitlerist võiks teda inimlikumana näidata või, mis veelgi halvem, ülistada,» teatas telekanal oma veebilehel.

«Telekanal kaitseb saate sisu, kuid eelistab selle saatekavast vaidlusküsimustele viidates välja jätta,» vahendab Leader-Post AFP uudist.

Pärast Belgia laulja Jacques Breli lemmikute - jõekarpide ja friikartulite, Briti poplaulja Freddie Mercury soosiku karrikana valmistamise tutvustamist pidi Jeroen Meus minema Saksamaale Alpidesse. Hitleri saates oli kavas enne toiduvalmistamist kalastada Baierimaal ja külastada Hitleri Kotkapesa punkrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles