Somaalias loobiti naine kividega surnuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia põgenikelaager Keenias.
Somaalia põgenikelaager Keenias. Foto: AFP / Scanpix

Somaalia islamistid on esimest korda viimase kahe aasta jooksul loopinud avalikult kividega surnuks naise, keda süüdistati abielurikkumises.

 

23-aastane naine hukati jõhkra kombe kohaselt esmaspäeva hilisõhtul Kismayu sadamalinnas, mille islamiäärmuslased augustis uuesti oma kontrolli alla said, vahendas Reuters.

Kohaliku elaniku sõnul toodi rohelise loori ja musta maski taha varjunud hukatav autost välja ning kinnisidumise ajal ta karjus. Selle peale olevat rahva seast välja jooksnud keegi sugulane, kuid valvurid avasid tule ning tapsid ühe lapse.

Somaalias korraldati viimati avalikke hukkamisi tunamullu, kui islamistid kontrollisid veel pealinna Muqdishot ja suuremat osa riigi lõunaosast, enne kui valitsusväed nad naaberriigi Etioopia toel tagasi tõrjusid. Sissisõda kestab aga riigis veel praegugi edasi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles