Mehhikos peeti kinni kaks kaubikut 500 immigrandiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chiapases avastati kahest kaubikust 500 immigranti.
Chiapases avastati kahest kaubikust 500 immigranti. Foto: SCANPIX

Üleeile peeti Mehhikos Chiapase osariigis kinni kaks kaubikut, mille treileritest avastati üllatuslikult üle 500 illegaalse immigrandi.

Immigrandid, kes lootsid jõuda USAsse, olid treilerites kokkupressituna, hoidsid kukkumise vältimiseks kinni lae alla tõmmatud nööridest, trotsisid ebainimlikke tingimusi, kui kaubikud mägiteedel sõitsid, vahendab CNN.

Igaüks neist maksis väidetavalt 7000 dollarit, et USAsse pääseda.

Kaubikud peeti kinni maantee kontrollpunktis, kus need läbi valgustati.

Igal aastal peetakse Chiapases Mehhiko lõunapiiril kinni umbes 25 000 illegaalset immigranti, kuid üleeilne avastus oli šokeeriv just seetõttu, et mitusada inimest pressiti ebainimlikult nii tihedalt kokku.

Suurem osa neist oli pärit Guatemalast. 410 inimest anti juba üle Guatemala politseile. 80 El Salvadori, Ecuadori ja Hondurase elanikku ootasid eile väljasaatmist. Mis saab aga ülejäänud Dominikaani Vabariigi, India, Nepaali, Hiina ja Jaapani kodanikest, polnud eilseks Tapachulas veel selgunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles