Obama: USA saatus on Lähis-Idaga seotud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama sõnul on Ühendriikide majandus, julgeolek, ajalugu ja saatus edaspidi seotud Lähis-Ida ja Põhja-Aafrikaga.

Obama peab parasjagu olulist kõnet USA välisministeeriumis. See on esimene kord, mil ta esitab nii USA kui ülejäänud maailma üldsusele oma põhjaliku nägemuse Ühendriikide tulevasest Lähis-Ida poliitikast pärast selle aasta algul araabia maades puhkenud rahvaülestõuse, vahendas AP.

Obama jagab pöördumises moslemimaadele nii kiitust kui karistust – demokraatiat toetavatele riikidele lubab ta senisest suuremat USA abi, samas kui oma rahva vastu jõhkrat vägivalda kasutanud diktaatorid, nagu Süüria president Bashar al-Assad, saavad karmi kriitika osaliseks.

Obama sõnul näitab araabia maades aset leidev revolutsioon, et piirkonnas aastakümneid teisitimõtlejate mahasurumiseks kasutatud karmid repressioonid enam ei toimi.

Kõnet on võimalik jälgida Valge Maja kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles