Türgis vabastati kohtuistungi ajaks kaks vangistatud ajakirjanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilne Türgi opositsioonilise ajalehe Cumhuriyet esikülg, milles nõutakse ajakirjanike tagakiusamise lõpetamist.
Eilne Türgi opositsioonilise ajalehe Cumhuriyet esikülg, milles nõutakse ajakirjanike tagakiusamise lõpetamist. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Istanbuli kohus vabastas eile kohtupidamise ajaks väljaande Cumhuriyet peatoimetaja Murat Sabuncu ja uuriva ajakirjaniku Ahmet Şıkini, teatas kohalik meedia.

Samas jäeti ajalehe juhatuse esimees Akin Atalay vangistusse.

Türgis jätkus eile kohus opositsioonilise ajalehe Cumhuriyet töötajate üle, mida peetakse president Recep Tayyip Erdoğani juhitava riigi ajakirjandusvabaduse proovikiviks.

Terrorisüüdistus ähvardab 17 toimetuse liiget, suurem osa neist viibib vabaduses, kolm juhtivat töötajat on aga juba üle aasta vangis.

Atalay ja Sabuncu olid trellide taga veetnud juba 495 päeva, uuriv ajakirjanik Ahmet Şık 434 päeva.

«Lõpetage see tagakiusamine,» kirjutas Cumhuriyet eilsel esiküljel.

Istanbuli lähedal Silivri kohtus olid kohal nii kolm kinnipeetavat kui karikaturist Musa Kart ja kolumnist Kadri Gürsel, kes eelmisel aastal kohtuni vabadusse lasti.

Kokku on Türgis terrorismisüüdistuste ja riigivastase tegevuse alusel vahistatud või tagaotsitavaks kuulutatud 2016. aastast ligi 400 ajakirjanikku. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles