Venemaad keemiarünnaku tõenäoliseks toimepanijaks nimetanud May vihastas Kremlit

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseülikondades sõjaväelased eile teisaldamas sõidukit seoses Sergei ja Julia Skripali  mürgitamise juhtumi uurimisega Salisburys Middle Winterslow piirkonnas.
Kaitseülikondades sõjaväelased eile teisaldamas sõidukit seoses Sergei ja Julia Skripali mürgitamise juhtumi uurimisega Salisburys Middle Winterslow piirkonnas. Foto: Adrian Dennis / AFP / Scanpix

Briti peaminister Theresa May nimetas oma kõnes parlamendi alamkojas endise Vene spiooni Sergei Skripali ja tema tütre ründamist närvigaasiga põlastusväärseks sammuks, mille taga oli suure tõenäosusega Venemaa.

May  andis mõista, et Skripalide mürgitamine oli kas Vene riigi otsene rünnak või on Moskva kaotanud kontrolli oma keemiarelvade üle.

«Praeguseks on selge, et Sergei Skripal ja tema tütar mürgitati sõjaväelist päritolu närvigaasiga, mis on arendatud välja Venemaal. See kuulub Novitšoki närvigaaside seeriasse,» lausus May, viidates 1970. ja 1980. aastatel Nõukogude Liidus loodud närvigaaside seeriale.

Samuti viitavat May väitel Venemaa seotusele juhtumiga varasem Moskva osalus sedalaadi rünnakutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles